Помните ли Али Макбийл - aдвокатката, в която се превъплъщава

...
 Помните ли Али Макбийл - aдвокатката, в която се превъплъщава
Коментари Харесай

Адвокат Калина Михайлова: Понякога съм се срамувала, че съм жена

 

Помните ли Али Макбийл - aдвокатката, в която се превъплъщава актрисата Калиста Флокхарт в един от най-хитовите сериали от края на 90-те.  Али е млада, красива и добра в кариерата си, и може би всички, които помним сериала, скрито сме си представяли, че ще бъдем като нея.

Животът на Али, въпреки и да е просто сюжет, разсънва интерес към юридическата специалност у Калина, която гледа сериала като дете и мечтае за огромни каузи в правосъдната зала.

Снимка: Евгений Милов

Днес, 25 години след първите епизоди, Калина Михайлова е също млада, доста красива и ни кани в частната си адвокатска фирма, с цел да създадем изявлението за „ Жените на България “ . Тя е юрист и се развива повече от сполучливо, макар че визията й за специалността се разрушава на части.

Тя е шеф „ Човешки запаси “ в bTV Media Group и специфичен посетител в поредицата „ Жените на България “

„ Вярвах, че ще заедно съм с токчета, ще нося костюм и ще работя до 17 ч. Е, отивам на високи обувки и съм с костюм в залата, само че от време на време работя и до 5 сутринта “ , споделя Калина. Колкото и да е натоварена обаче, тя е задоволена, тъй като намира смисъл в работата си.

Снимка: Евгений Милов

„ С времето се убедих, че съм намерила призванието си. Винаги съм била на страната на истината и справедливостта “, споделя адв. Михайлова.

Спомня си и за сложните моменти по пътя, когато се е сблъсквала с предубеждения, единствено тъй като е жена, която не дава отговор на разбиранията за правист в България.

Снимка: Евгений Милов

„ Срещала съм надменно държание у мъжете нееднократно, което се разминава с познанията и егото бива разрушено. Но тези борби уморяват. Имало е моменти, в които съм се срамувала, че съм жена “, признава Калина.

Александра Тодорова, сестра на едно от " златните девойки " на България, пробива сполучливо в капиталовите среди

За благополучие, съумява да възвърне самочувствието си и да има вяра, че може да реализира всичко, за което се бори. Тя е прочувствена и не може да прикрие емпатията и в връзките с клиентите си.

„ Преживявам мъчно неналичието на правдивост “, откровена е Калина.

Снимка: Евгений Милов

Непримиримостта у нея се усеща. Може би не е инцидентно, че е посветила себе си на гражданското право, което обича извънредно доста.

„ Аз съм къдрава на страсти. Стремя се да доведа всеки случай до заслужено и морално задоволство “ , споделя адвокатката, която се отличава в сферата си и като един от дребното специалисти, практикуващи здравно право.

Снимка: Евгений Милов

„ В фамилията ми съм заобиколена от хора в медицината и като че ли желаех да избягам от този път, само че по стичане на събитията работя в тази област “, споделя тя. Освен като юрист, демонстрира познания и като преподавател на голям брой семинари и конференции в областта на опазването на здравето.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР